Thursday, July 23, 2009

UNTUK ORANG-ORANG YG SUKA JAGA TEPI KAIN ORANG LAIN?!

Photobucket
Setelah sekian lama.. aku memendam perasaan yang takde siapa yang tahu kecuali hubby dan adik haku..
Usia perkahwinan yang dah menjangkau 2 tahun....yang sangat2 perit aku telan.. dari hari pertama aku kawin sampai la sekarang semua org tak habis bertanya soalan cepu emas yang sama " bila nak dpt anak?"
"bila nak ade baby?"
Sinically aku akan terus jawab takde rezeki, jawapan standard yg mmg semua org yg menghadapi masalah mcm aku nih jawab, tak habis kat situh mula lah suruh pakai ubat nih.. makan jamu nih,,, pergi buat nih.. pergi buat tuh...
Most of the time, aku akan tanya hubby jugak... "Are you ready for a baby?" dan dia akan jawab "Kita belom ade rezeki, and we are happy where we are now, let's not ruined it"
Soalan2 nih bukan sahaja datang dari org2 yg dah berkawin, ade anak , yang bujang pun tanya soalan yg sama... utk pengetahuan anda2 yg kat luar sana yg suka tanya soalan mcm nih.. terutama yg belom kawin.. TOLONG LAH.. KO PUN TAK TAHU NASIB KO LG... KAWIN PUN BELOM... JGN LA SIBUK2 NAK TANYA AKU KENAPA TAK DE ANAK.. ??
Aku ni mmg dah puas sgt jawab dgn cara sgt sarcastic "kalau aku boleh mould tepung ker, tanah liat ker senang, aku bleh mould masuk dlm perut aku" masalahnya hal ade anak @ takde anak ..... bukan kuasa aku.. kuasa Tuhan.. lain lah aku ni ade super power yg bleh petik jari tiba2 jadik anak!
kan??
Jadi aku nih selalu lah bertanya pd diri sendiri, kenapa aku takde anak... sbbnya itu ajer la soalan org pada aku.. dan aku MEMANG DAH BOSAN dgn soalan mcm ni ok???
soalan yg sgt membuatkan aku tertekan.. kalau aku takde anak pun.. korang susah ker? ade ker aku susah korang bagi aku makan?? takde kan? jadi kenapa korang sibuk sgt klu aku takde anak... klu aku ade anak pun.. aku tgh susah ade ker korang nak bg duit kat aku utk beli susu? tak kan?
jadi korang2 yang suka-suka nak bertanya pd org yg dah kawin soalan mcm ni.. check diri sendiri dulu yer... terutama korang yg belom kawin.. jgn la sibuk hal org.. diri ko sendiri tuh belom tentu lagi.... hari nih hari aku.. esok2 tak tahu lagi...
JADI JAGALAH TEPI KAIN SENDIRI JGN SIBUK TEPI KAIN ORG! AKU SUSAH PUN ..SIKIT AKU TAK MINTAK BELAS KASIHAN KORANG!

3 comments:

nor syahda said...

sabar ek zai..
dulu kte pon camtu gak..stress tau org asyik nk tny. lg2 org yg blom kawen(kan?)bz body sgguh!..kalo family mmber tu lain la..tp ni family pon xkesah pape..dorang pon phm mungkin blom rezeki lg..tp yg pelik btul ngn org2 camni..jodoh dorang pon xsmpi2 lg..kecoh ttg org lain yg dh kawen..at least kte ni dh kawen kn?huhu..dorang tu?ntah la..lg 1 jenis yg suke compare ngn org lain.. "org sane tu br je kawen tp dh sangkut..ko ble lg?" ape ingat sng nk buat anak? m**n trus dpt?!! (gler kasar ayat aku..hahah..lntak la)
tp yg pasti rezeki anak tu ade je nnt..kalo bkn skg myb esok..xpon bln dpn..xpon thn dpn.. ade hikmah Tuhan bg lmbt.. myb nk soh kumpul duit byk2 lg..mane tau nnt dpt kembar 5..haa amik ko nk jage..hahha
sabar jer la ek..don't be stress..just enjoy ur happy life! ;)

alinamir said...
This comment has been removed by the author.
alinamir said...

Thanks syada! mmg stress pown... igt kita tak usaha ker?! tp org yg dah mengalami mcm kita je yg paham.. so kena la tahan jer.. nih nak jadik transformer.. jd iron lady... senang skit nak debik org yg banyak mulut tuh!

Post a Comment